Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΛΗΡΩΦΟΡΙΕΣ ΘΗΛΥΚΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ

Οι πελαργοί όταν ωριμάσουν και ζευγαρώσουν, το αρσενικό με το θηλυκό διατηρούν το δεσμό τους για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την άφιξη ή την εκλογή της συντρόφου, το θηλυκό γεννά τον Απρίλιο, συνήθως 2-3, πολλές φορές όμως ως και 6 αυγά. Κάθε δύο μέρες γεννά και ένα αυγό, που είναι ελλειπτικό ή καθαρόλευκο.


Το κλώσισμα, που κρατάει 30 περίπου ημέρες, γίνεται και από τούς δυο γονείς. Αλλά και όταν εκκολαφθούν οι νεοσσοί, πάντα ένας από τους δυο γονείς μένει κοντά τους για να τους προστατεύει από τούς εχθρούς, τη βροχή, το κρύο ή τη ζέστη. 


ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΟΙ:Αλέξανδρος Πλάγγεσης,Νίκος Παποριδάκης,Αναστάσης Μπούζι.
                                      
                                              Αλέξανδρος Πλάγγεσης

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η αγαπημένη μου μέρα

Η αγαπημένη μου μέρα είναι η Παρασκευή γιατί είναι η τελευτέα μέρα της εβδο-
μάδας






Μαρία Ηλέκτρα





Ο αγαπημένος μου μήνας

Ο αγαπημένος μου μήνας είναι ο Δεκέμβριος γιατί έχω τα γενέθλιά μου και κάνουμε
πάρτυ.Επίσης

 είναι Χριστούγεννα και παίρνουμε δώρα.           Μαρία Ηλέκτρα

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥΡΑ


Τα καβούρια τρέφονται με φύκια,μαλάκια, σκουλήκια,βακτήρια, μύκητες και αυγά μικρών ζώων.
Περπατούν με το πλευρό.Στο κεφάλι έχουν κοντές κεραίες με αισθητήρια όργανα.Έχουν δύο σιαγόνες πάνω - κάτω.Διαθέτουν 5 ζευγάρια ποδιών.Στο 1ο ζευγάρι έχουν στην άκρη λαβίδες ενώ, στα άλλα 4 «νύχια».

                                           Αλέξανδρος Πλάγγεσης

 

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου- Διπλή γιορτή



       

25η Μαρτίου - Διπλή γιορτή

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

        Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την χαρμόσυνη δηλαδή είδηση, που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία, ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού. «
Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην» της είπε ο Αρχάγγελος.
  
   Εθνική Εορτή

        Η 25η Μαρτίου είναι η μια από τις δύο Εθνικές Εορτές μας. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Τους ήρωες αυτούς που έδωσαν την ζωή τους ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.




 



Τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης
1814-1820 Ιδρύεται στην Οδησσό η Φιλική Εταιρεία, από τον Νικόλαο Σκουφά, τον Αθανάσιο Τσακάλωφ και τον Πάτμιο Εμμανουήλ Ξάνθο, με αποκλειστικό σκοπό την προετοιμασία της επανάστασης. Γενικός Επίτροπος της «Ανωτάτης Αρχής της Φιλικής Εταιρείας» ανέλαβε, το 1820, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, αξιωματικός του τσαρικού στρατού.
Φεβρουάριος-Μάρτιος 1821 Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο της Μολδαβίας, πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, την επίσημη έναρξη της επανάστασης στις παραδουνάβιες Ηγεμονίες, με τη συγκρότηση του Ιερού Λόχου. Είχε προηγηθεί η επαναστατική του προκήρυξη με τον τίτλο «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος».
Μετά τις πρώτες επιτυχίες, ο τσάρος αποκηρύσσει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και ο Ιερός Λόχος θα ηττηθεί τον Ιούνιο του 1821 στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Τερματίζεται έτσι η επανάσταση στις παραδουνάβιες Ηγεμονίες.
25 Μαρτίου 1821 Συμβολική ημερομηνία έναρξης της ελληνικής επανάστασης. Ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός ορκίζει τους επαναστάτες στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Οι επαναστάτες είχαν εισέλθει από τις 23 Μαρτίου στην πόλη των Πατρών και κήρυξαν την επανάσταση στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης απελευθερώνουν την Καλαμάτα από τους Τούρκους.
10 Απριλίου 1821 Η Πύλη προβαίνει σε αντίποινα. Απαγχονίζεται ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ στην Κωνσταντινούπολη. Το σώμα του θα μεταφερθεί στην Οδησσό.
23-24 Απριλίου 1821 Ο Αθανάσιος Διάκος μάχεται ηρωικά στην Αλαμάνα, συλλαμβάνεται από υπέρτερες δυνάμεις και βρίσκει ηρωικό, αλλά μαρτυρικό θάνατο. Μέρες αργότερα, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, μάχεται, και εμποδίζει, στο Χάνι της Γραβιάς, την πορεία των τούρκικων στρατευμάτων προς την Πελοπόννησο.
12-13 Μαϊου 1821 Η νίκη των Ελλήνων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς, στρατιωτικού και πολιτικού κέντρου της Πελοποννήσου.
26 Μαϊου 1821 Με την Πράξη της Συνέλευσης των Καλτετζών (μοναστήρι στην Αρκαδία), ιδρύεται η Πελοποννησιακή Γερουσία, με πρόεδρο τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.
14 Ιουνίου 1821 Επανάσταση στην Κρήτη
9 Ιουλίου 1821 Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στη Λευκωσία τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό και αποκεφαλίζουν τους Μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου και Κυρήνειας.
23 Σεπτεμβρίου 1821 Με την κατάληψη της Τριπολιτσάς (έδρας του πασά του Μορέως), εδραιώνεται η επανάσταση στην Πελοπόννησο. Δύο μήνες μετά, θα ιδρυθεί στο Μεσολόγγι, υπό την προεδρία του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, ο «Οργανισμός της Δυτικής Χέρσου Ελλάδος».
13 Νοεμβρίου 1821 Απελευθερώνεται η Άρτα από τους Σουλιώτες οπλαρχηγούς Μάρκο και Νότη Μπότσαρη, τους αδελφούς Τζαβέλα κ.ά.
1 Ιανουαρίου 1822 Στην Α’ Εθνοσυνέλευση στην Νέα Επίδαυρο, ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Επανάστασης, γνωστό ως «Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος». Πρόεδρος του Εκτελεστικού εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος.
30 Μαρτίου 1822 Καταστροφή της Χίου από τα τουρκικά στρατεύματα του Καπουδάν Πασά Καρά Αλή. Μια μαζική θυσία που θα εμπνεύσει προσωπικότητες της ευρωπαϊκής τέχνης και του πνεύματος, όπως ο Ντελακρουά και ο Βίκτορ Ουγκό και θα συγκινήσει την Ευρώπη, που θα δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για τον ελληνικό Αγώνα. Τρεις μήνες αργότερα, ο Κωνσταντίνος Κανάρης θα πυρπολήσει και θα καταστρέψει την τουρκική ναυαρχίδα.
6 Ιουνίου 1822 Ο Χουρσίτ πασάς και ο Ομέρ Βρυώνης καταλαμβάνουν το Σούλι
29 Ιουνίου 1822 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης θα καταστρέψει στα Δερβενάκια την στρατιά του Μαχμούτ πασά ή Δράμαλη ανατρέποντας τα φιλόδοξά του σχέδια. Οι Έλληνες και αρκετοί φιλέλληνες θα ηττηθούν, λίγες μέρες μετά, στο Πέτα (κοντά στην Άρτα) από ισχυρές τουρκικές δυνάμεις.
Αύγουστος 1822 Η παρουσία του Γεωργίου Κάνιγκ, ως υπουργού Εξωτερικών της Αγγλίας σηματοδοτεί τη θετική μεταστροφή της αγγλικής πολιτικής απέναντι στο Ελληνικό Ζήτημα.
Δεκέμβριος 1822 Το Συνέδριο των αντιπροσώπων των μεγάλων Δυνάμεων στη Βερόνα, παρά τις προσπάθειες των Ελλήνων απεσταλμένων, δεν αναγνωρίζει την ελληνική Επανάσταση και την αποκηρύσσει με διακήρυξή του.
Ιανουάριος 1823 Νίκη των Ελλήνων στο Ναύπλιο, που ορίζεται έδρα της επαναστατικής κυβέρνησης.
Μάρτιος 1823 Η Αγγλία αναγνωρίζει τους Έλληνες ως εμπόλεμους αναγνωρίζοντας de facto και την ελληνική επανάσταση.
Μάρτιος-Απρίλιος 1823 Συγκαλείται στο Άστρος της Κυνουρίας η Β’ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων
12 Ιουλίου 1823. Ο φιλέλληνας, λόρδος Βύρων, φθάνει στο Αργοστόλι. Θα στηρίξει την επανάσταση και θα πεθάνει στο Μεσολόγγι τον Απρίλη του 1824. Στο Μεσολόγγι θα ταφεί και ο Μάρκος Μπότσαρης που πέθανε στη μάχη του Κεφαλόβρυσου Ευρυτανίας.
Φθινόπωρο 1823-Καλοκαίρι 1824 Εμφανίζονται οι πρώτες αντιθέσεις ανάμεσα στο Νομοτελεστικό υπό τον Θ. Κολοκοτρώνη και τον Πετρόμπεη και το Βουλευτικό υπό τον Κουντουριώτη που σχηματίζουν δύο ξεχωριστές κυβερνήσεις. Είναι η απαρχή της πρώτης φάσης του εμφυλίου σπαραγμού που θα τερματιστεί τον Ιούνιο με την επικράτηση του Κουντουριώτη.
7-8 Ιουνίου 1824 Καταστροφή της Κάσου από τους Τουρκοαιγύπτιους, οι οποίοι, λίγες μέρες μετά, θα καταστρέψουν ολοσχερώς και τα Ψαρά.
29 Αυγούστου 1824 Ναυμαχία του Γέροντα και πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας.
15 Απριλίου 1825 Αρχίζει η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή και αργότερα και από τον Ιμπραήμ. Στις 10 Απριλίου 1826 θα γίνει η ηρωική έξοδος και η πτώση του Μεσολογγίου. Η θυσία του Μεσολογγίου προώθησε το ελληνικό ζήτημα όσο καμιά ελληνική νίκη και ο απόηχος των γεγονότων, αναζωπύρωσε το πνεύμα του φιλελληνισμού στην Ευρώπη.
5 Ιουνίου 1825 Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, δολοφονείται στην Ακρόπολη Αθηνών, θύμα της εμφύλιας διαμάχης.
3 Αυγούστου 1826 Ο Γκούρας κλείνεται με τους άνδρες του στην Ακρόπολη. Η πόλη παραδίδεται στον Κιουταχή.
11 Νοεμβρίου 1827 Η κυβέρνηση Ζαϊμη μεταφέρει την έδρα της στην Αίγινα.
19 Μαρτίου 1827 Με πρόταση του Κολοκοτρώνη ανατίθεται η ηγεσία του στρατού στον Church και των ναυτικών δυνάμεων στον Cochrane.
30 Μαρτίου 1827 Η Εθνοσυνέλευση εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια «κυβερνήτη της Ελλάδος» με επταετή θητεία.
22 Απριλίου 1827 Θανάσιμος τραυματισμός του Γεωργίου Καραϊσκάκη στη μάχη του Φαλήρου.
8 Οκτωβρίου 1827 Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Ο ενωμένος συμμαχικός στόλος Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας καταστρέφει τον τουρκοαιγυπτιακό που βρισκόταν αγκυροβολημένος στον κόλπο του Ναβαρίνου, γεγονός που υπήρξε καταλυτικό στην εξέλιξη του Ελληνικού Ζητήματος. Οι τρεις προστάτιδες Δυνάμεις θα διαδραματίσουν πλέον καταλυτικό ρόλο στην γένεση του ανεξάρτητου νεοελληνικού κράτους.
8 Ιανουαρίου 1828 Άφιξη του κυβερνήτη Καποδίστρια στο Ναύπλιο. Ο λόγιος Θεόφιλος Καϊρης, προσφωνεί τον Ι. Καποδίστρια:
«.Χαίρε και Συ Κυβερνήτα της Ελλάδος, διότι μετά τοσούτον πολυχρόνιον αποδημίαν, επιστρέφεις εις την κοινήν πατρίδα, την βλέπεις, την χαιρετάς όχι πλέον δούλην και στενάζουσαν υπό τον ζυγόν, αλλ’ ελευθέραν, αλλά δεχομένην σε Κυβερνήτην, και περιμένουσαν να Σε ίδη να οδηγήσης τα τέκνα της εις την αληθινήν ευδαιμονίαν και εις την αληθινήν δόξαν. Ζήθι! Αλλ’ έχων ιερόν έμβλημα «ο Θεός και η δικαιοσύνη κυβερνήσουσι την Ελλάδα». Ζήθι! Αλλά κυβερνών ούτως ώστε να αισθανθή η πατρίδα, να καταλάβωμεν και ημείς, να επαναλάβη η αδέκαστος ιστορία, να αντηχήσωσιν όλοι οι αιώνες, ότι ου Συ, ουδέ ο υιός σου, ουδέ ο οικείος σου, ουδέ ο φίλος σου, ουδέ πνεύμα φατρίας, αλλ’ αληθώς αυτός ο νόμος του Θεού, αυτό το δίκαιον, αυτοί της Ελλάδος οι θεσμοί κυβερνώσι την Ελλάδα δια Σου.».
3 Φεβρουαρίου 1830 Υπογράφεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο δημιουργείται ανεξάρτητο ελληνικό κράτος με οροθετική γραμμή τη γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού. Στο νέο κράτος θα συμπεριληφθούν, με το Πρωτόκολλο της συνδιάσκεψης του Λονδίνου στις 30 Αυγούστου 1832, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου.
27 Σεπτεμβρίου 1831 Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.
25 Απριλίου 1832 Ο Όθων, δευτερότοκος γιος του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου, εκλέγεται κληρονομικός μονάρχης της Ελλάδος. Θα φθάσει στο Ναύπλιο στις 25 Ιανουαρίου 1833.
Πηγή: alfavita.gr
Κατηγορίες:

Υποβολή σχολίου



              

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η αγαπημένη μου εποχή

Η  αγαπημένη μου εποχή είναι η άνοιξη, γιατί δεν έχει πολλή ζέστη, αλλά ούτε και πολύ κρύο. Επίσης έχει πολλά μυρωδάτα λουλούδια που μου αρέσουν πολύ, αλλά και νόστιμα φρούτα.

                                                                                                                           Βάσια Σταμάτη.


ΒΡΕΣ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ

Βγες από το λαβύρινθο

Παιχνίδι με τη χελώνα

Βοήθησε τα απειλούμενα είδη

http://media.y8.com/system/contents/17882/original/DiegoTugatheSeaTurtle.swf 

Οι φίλοι μας τα ζώα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ

Η  αγαπημένη  μου  μέρα  είναι  το  Σάββατο, γιατί  όταν  τελειώσω  τα  μαθήματά  μου, πάμε  στο  βιβλιοπωλείο<<ΙΑΝΟΣ>>.

Βασούλα  Βασιλονικολού

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΜΗΝΑΣ

Ο  αγαπημένος  μου  μήνας  είναι  ο  Δεκέμβριος, γιατί  έχω τα  γενέθλιά  μου στις  18  του  μήνα.

Βασούλα  Βασιλονικολού

Ηλιακό λεωφορείο


Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Λένα Πλάτωνος
Πρώτη εκτέλεση: Σαββίνα Γιαννάτου


Ένα λεωφορείο που το λένε ηλιοτρόπιο
με πεταλούδες άσπρες και ροζ,
κάνει κάθε μέρα κι ένα δρομολόγιο
πάνω σε μια γραμμή από φως.

Τρέχα ηλιακό μου λεωφορείο,
πέρνα σαν αστραπή πορτοκαλιά
κι απ' την εξάτμισή σου πέτα γύρω-γύρω
ηλιό-ηλιόσπορους να τρώνε τα πουλιά.

Μ' ένα λεωφορείο που το λένε ηλιοτρόπιο
γεμάτο γέλιο και μουσικές, πάμε κάθε μέρα
κι ένα δρομολόγιο στις φωτεινές μας Λιλι-γειτονιές.

Τρέχα ηλιακό μου λεωφορείο,
πέρνα σαν αστραπή πορτοκαλιά
κι απ' την εξάτμισή σου πέτα γύρω-γύρω
ηλιό-ηλιόσπορους να τρώνε τα πουλιά.









Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ-Η ΜΟΥ ΜΗΝΑΣ,ΕΠΟΧΗ

Η αγαπημένη μου εποχή είναι ο χειμώνας,γιατί παίζουμε χιονοπόλεμο και το καλοκαίρι,γιατί πηγαίνουμε στη θάλασσα.

Ο αγαπημένος μου μήνας είναι ο Ιανουάριος ή όπως αλλιώς τον λέμε Γενάρη γιατί έχω τα γενέθλιά μου εγώ κι ένας φίλος μου και γιατί γιορτάζει ο μπαμπάς μου και εγώ την ίδια μέρα.

 

                                              Αλέξανδρος Πλάγγεσης

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η αγαπημένη μου εποχή

Η  αγαπημένη μου  εποχή  είναι  η  άνοιξη. Γιατί  ανθίζουν  τα λουλούδια  και  αρχίζει   να  κάνει  ζέστη.

    Βασούλα  Βασιλονικολού

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Το  αγαπημένο  μου  ζώο  της  θάλασσας είναι  η  φώκια  μονάχους-  μονάχους. Είναι  ένα ζώο , θαλασσινό, υπό  εξαφάνιση.Μακάρι  να  μπορούσαμε  όλοι  να  βοηθήσουμε  όλοι  να  μην  χαθεί  ολοκληρωτικά!


                                                                Βασούλα  Βασιλονικολού





Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το αγαπημένο μου ζώο

Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο παπαγάλος.Γιατί είναι πολύχρωμα τα φτερά του και μπορεί να μιλάει.
Μακάρι να είχα έναν σπίτι μου να μου κάνει παρέα.
                                                                                                                 

                                                                                                  Γιάννης Ψαθάκης




Συνταγές

                                                                Πάστα μύλου
                                                                                                                  
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
-2 αβγά
-150 γρ. ζάχαρι ή λίγο περισσότερη
-80 γρ. φρέσκο βούτυρο
-1 λεμόμι(το ξύσμα του)
-ελάχιστη σόδα
-αλεύρι(όσο χρειαστεί)
Για την κρέμα
-350 γρ. αμύγδαλα ωμά αλεσμένα
-500 γρ. ζάχαρη
-250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

-7 αβγά
-1 λίτρο γάλα
-2 βανίλιες σκόνη
-1 λεμόνι(το ξύσμα του)
-80 γρ.υποβρύχιο βανίλια
για το γλάσο


   ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Χτυπάμε τα υλικά για το φύλλο στο  μίξερ εκτός από το αλεύρι,το οποίο το  ρίχνουμε σταδιακά,δουλεύοντας μέχρι   να γίνει η ζύμη εύπλαστη.Την απλώνουμε στη βάση ενός ταψιού.Ανακατεύουμε σε   σιγανή φωτιά τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι και το γάλα μέχρι να δέσει η κρέμα και την αφήνουμε   να κρυώσει καλά.Χτυπάμε τα ασπράδια των  αβγών σε μαρέγκα.Προσθέτουμε στην κρέμα τους  κρόκους,τα αμύγδαλα,το ξύσμα και τη βανίλια. Ενσωματώνουμε απαλά και τη μαρέγκα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε στους 180'C για 45 λεπτά.Λιώνουμε το υποβρύχιο με νερό μέσα σε μπεν μαρί και καλύπτουμε το γλυκό με  το γλάσο.




ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ!                             
 Μαρία Ηλέκτρα



                             Κρέπες  
Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
λίγο αλάτι
αλεύρι  για  όλες   τις   χρήσεις  



Αφού   ψήσουμε τις   κρέπες βάζουμε μάσα μερέντα
 ή τριμμένο μπισκότο ή μπανάνα
 το τυλίγουμε και το απολαμβάνουμε.

Το αγαπημένο μου ζώο

Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο αετός.Γιατί πετάει πολύ ψηλά,είναι περήφανος  και θεωρείται ο
 βασιλιάς των πουλιών.Το κακό είναι πως ποτέ δεν θα αποκτήσω έναν.

                                Σάββας Ψαθάκης

 
Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος,γιατί είναι πολύ παιχνιδιάρικο με τον άνθρωπο.Όταν ήμουν μωρό είχα ένα σκύλο που τον έλεγαν Αμόρ.Τον αγαπούσα πολύ γιατί ήταν η μόνη παρέα που είχα.







                                                                                                                    Μαρίνα Παλαιολόγου



Ζώα της θάλασσας

Ασκός
Halocynthia papillosa

Αυτό το μάλλον παράξενο ζώο περνά το πρόωρο μέρος της ζωής του ως τμήμα της μεγάλης μάζας του πλαγκτόν και μοιάζει με ένα μικροσκοπικό ψάρι. Όταν μεγαλώσει εγκαθίσταται επάνω στον πυθμένα της θάλασσας όπου συλλέγει τα μικροσκοπικά μόρια των τροφών φιλτράροντας το νερό μέσω της κοιλότητας του σώματός του.
Η ροή του ύδατος μέσα στον Ασκό ελέγχεται από τις δύο βαλβίδες - η μία επιτρέπει την εισροή μόνο και η άλλη την εκροή.

Ασκός - Halocynthia papillosa
















Μαρία Ηλέκτρα

Πώς νιώθω για τον καλύτερό μου φίλο

Για τον καλύτερό μου φίλο νιώθω μεγάλη χαρά όταν βρισκόμαστε, γελάμε, λέμε τα προβλήματά μας, μου διώχνει τη θλίψη  και με κάνει χαρούμενο.

Πώς νιώθω για την καλύτερή μου φίλη

Για την καλύτερή μου φίλη νιώθω αγάπη, κατανόηση, συμπαράσταση.Μου διώχνει τη θλίψη,  θέλω να μοιραζόμαστε τα νέα μας και να συζητάμε . 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συνταγές

CHEESECAKE (Γρήγορο & Υγιεινό)

1. Θρυμματίζουμε ένα πακέτο μπισκότα Digestive και το στρώνουμε (ως βάση) σε ένα τσέρκι.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνυουμε ένα κεσεδάκι (200γρ.), πλήρες ή ελαφρύ γιαούρτι με ένα κεσεδάκι (200γρ.) τυρί-κρέμα Φιλαδέλφεια, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και μια βανίλια.
3. Στη συνέχεια απλώνουμε το μίγμα πάνω στα μπισκότα.
4. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο για 1 ώρα. 
5. Λίγο πριν το σερβίρισμα απλώνουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εγώ προτείνω μέλι ή πετιμέζι).

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ!

Μαρία Ηλέκτρα Σταματάκη




Διαλέγω ένα ζώο του δάσους

                                                                Ο σκίουρος                        

Γεννάει δύο φορές το χρόνο από 3-7 μικρά κάθε φορά.Οι σκίουροι εξημερώνονται σχετικά εύκολα.Ο σκίουρος ζει στην πατρίδα μας,κύριως στα δάση της Μακεδονίας και της Θράκης,έχει χρώμα βαθύ κόκκινο στη ράχη και άσπρο στην κοιλιά,ενώ το μέγεθός του δε ξεπερνά τα 50 εκατοστά.
Μαρία Ηλέκτρα

Διαλέγω ένα ζώο της θάλασσας

Αγριοαχινός
Sphaerechinus granularis

Αυτός είναι ένας από τους ομορφότερους αχινούς που βρίσκονται στις κρητικές θάλασσες. Οι μικροί αγριοαχινοί ζούν σε βαθύτερα νερά και βλέπονται σπάνια, αλλά όταν μεγαλώνουν μεταναστεύουν στις πιό ρηχές περιοχές. Οι μεγάλοι αχινοί μπορεί να φθάσουν σε διάμετρο 10-12 εκατοστά.
Οι αχινοί τρέφονται με άλγη και πλαγκτόν.

Αγριοαχινός - Sphaerechinus granularis



















Μαρία Ηλέκτρα Σταματάκη

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Άντζελμαν






ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Το αγαπημένο μου ζώο της θάλασσας είναι ο ξιφίας επειδή έχει μεγάλη μύτη.
   Ακούστε λίγα λόγια για αυτόν.
Ο ξιφίας λέγεται και αλλιώς ξιφιός και είναι  μεγάλο αρπακτικό ψάρι. Ο ξιφίας έχει  μύτη σαν ξίφος, απο εκεί πήρε και το όνομά του, το σώμα το είναι μακρύ και στρογγυλό και χάνει όλα τα δόντια και τα λέπια του μέχρι την ενηλικίωση του.Το μήκος του φτάνει τα 4 έως 4.5 μέτρα και το βάρος του μεγαλύτερο από μισό τόνο.
  Ο ξιφίας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των τόνων. Όταν κυνηγά κινείται με 80 χιλιομετρα την ώρα.
Ο ίδιος κινδυνεύει απο τον καρχαρία ΜΑΚΟ και απο μικροσκοπικά βακτήρια που κάθονται στο σώμα του και το βασανίζουν με αποτέλεσμα να τρίβεται στα βράχια για να τα διώξει και  τραυματίζεται.

                                                                              

                                                                                                                   ΜΗΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ




ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΟΛΌΓΙΌ ΜΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 12//3/12 διαβάσαμε τον Άνζελμαν που ήταν ένας σούπερ ήρωας.

Συγγραφέας Ντιντιέ Λεβύ(γάλλος)
Ήρωες κ. Άγγελος(αυτός είναι ο Άντζελμαν),Άλφι,Άρνο

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.Για ποιους λόγους ο κύριος Άγγελος ήταν ένας παράξενος γείτονας;
2.<<Όταν σου κρατάει το χέρι ένας/μια φίλος-η,η θλίψη πετάει γρήγορα μακριά>>
   Πώς νιώθεις εσύ για τον/την καλύτερό-η σου φίλο-η;
3.ο κύριος Άγγελος επιστρέφει στη γειτονιά σας .Πώς θα τον υποδεχτείτε;

ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΗΣΑ

1.Ήταν παράξενος γιατί δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι του.
2.Νιώθω πολύ χαρούμενος,γιατί και εκείνος μ' έχει καλύτερό του φίλο.
3.Θα τον υποδεχτούμε ευχάριστα κι ας είναι καινούριος στη γειτονιά μας.

                                              Αλέξανδρος Πλάγγεσης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πολλαπλασιασμοί και Διαιρέσις

Παιξε με πολ/σμούς και διαιρέσις στην παρακάτω ιστοσελίδα
http://silegga.blogspot.com/2011/11/101001000.html


ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


•    250 gr κουβερτούρα
•    180 gr βιτάμ
•    1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
•    3 κ.σ.  αλευρι φαριναπ
•    4 αβγά
•    βανίλια
•    Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτό

Πως το κάνουμε:

1.    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2.    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλευρι.
3.    Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
4.    Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
5.    Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
6.    Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου ή σε μικρά μεταλικά κυπελάκια.
7.    Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.

Καλή επιτυχία!





                                                                                                              Ορφέας Ισίδωρος Λάμπρος
 

Εξάσκηση στις προσθέσεις

http://hoodamath.com/games/mathtimedtests2.php

Παιδιά και κατοικίδια

http://iliadisili.blogspot.com/2011/11/blog-post_6942.html

Έλεγξε τις γνώσεις σου για τον Οδυσσέα

http://online.eduportal.gr/a/istoria/ISTORIA_TRITIS_ODUSSEIA/ISTORIA_TRITIS_ODUSSEIA/odisseas1.htm

Άβακας με χιλιάδες, εκατοντάδες, δεκάδες, μονάδες

http://www.ictgames.com/abacusInteger.html

Τάγκραμ

Παίξε τάγκραμ στο
http://www.tangramgames.co.uk/tangramgameA/index.htm

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΖΩΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ Μ'ΑΡΕΣΕΙ

Μου αρέσουν τα δελφίνια που είναι θαλάσσια θηλαστικά και παιχνιδιάρικα ζώα.
Επίσεις τα δελφίνια έχουν βοηθήσει ανθρώπους που κινδύνευαν.
Υπάρχουν περίπου 40 είδη δελφινιών από 17 γένη.


Τα δελφίνια χορεύουν

                                                                                                                   
                                                                                 
Τα παιχνιδιάρικα δελφίνια