Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Το αγαπημένο μου ζώο της θάλασσας είναι ο ξιφίας επειδή έχει μεγάλη μύτη.
   Ακούστε λίγα λόγια για αυτόν.
Ο ξιφίας λέγεται και αλλιώς ξιφιός και είναι  μεγάλο αρπακτικό ψάρι. Ο ξιφίας έχει  μύτη σαν ξίφος, απο εκεί πήρε και το όνομά του, το σώμα το είναι μακρύ και στρογγυλό και χάνει όλα τα δόντια και τα λέπια του μέχρι την ενηλικίωση του.Το μήκος του φτάνει τα 4 έως 4.5 μέτρα και το βάρος του μεγαλύτερο από μισό τόνο.
  Ο ξιφίας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των τόνων. Όταν κυνηγά κινείται με 80 χιλιομετρα την ώρα.
Ο ίδιος κινδυνεύει απο τον καρχαρία ΜΑΚΟ και απο μικροσκοπικά βακτήρια που κάθονται στο σώμα του και το βασανίζουν με αποτέλεσμα να τρίβεται στα βράχια για να τα διώξει και  τραυματίζεται.

                                                                              

                                                                                                                   ΜΗΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ




ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΟΛΌΓΙΌ ΜΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 12//3/12 διαβάσαμε τον Άνζελμαν που ήταν ένας σούπερ ήρωας.

Συγγραφέας Ντιντιέ Λεβύ(γάλλος)
Ήρωες κ. Άγγελος(αυτός είναι ο Άντζελμαν),Άλφι,Άρνο

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.Για ποιους λόγους ο κύριος Άγγελος ήταν ένας παράξενος γείτονας;
2.<<Όταν σου κρατάει το χέρι ένας/μια φίλος-η,η θλίψη πετάει γρήγορα μακριά>>
   Πώς νιώθεις εσύ για τον/την καλύτερό-η σου φίλο-η;
3.ο κύριος Άγγελος επιστρέφει στη γειτονιά σας .Πώς θα τον υποδεχτείτε;

ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΗΣΑ

1.Ήταν παράξενος γιατί δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι του.
2.Νιώθω πολύ χαρούμενος,γιατί και εκείνος μ' έχει καλύτερό του φίλο.
3.Θα τον υποδεχτούμε ευχάριστα κι ας είναι καινούριος στη γειτονιά μας.

                                              Αλέξανδρος Πλάγγεσης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πολλαπλασιασμοί και Διαιρέσις

Παιξε με πολ/σμούς και διαιρέσις στην παρακάτω ιστοσελίδα
http://silegga.blogspot.com/2011/11/101001000.html


ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


•    250 gr κουβερτούρα
•    180 gr βιτάμ
•    1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
•    3 κ.σ.  αλευρι φαριναπ
•    4 αβγά
•    βανίλια
•    Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτό

Πως το κάνουμε:

1.    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2.    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλευρι.
3.    Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
4.    Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
5.    Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
6.    Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου ή σε μικρά μεταλικά κυπελάκια.
7.    Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.

Καλή επιτυχία!





                                                                                                              Ορφέας Ισίδωρος Λάμπρος
 

Εξάσκηση στις προσθέσεις

http://hoodamath.com/games/mathtimedtests2.php

Παιδιά και κατοικίδια

http://iliadisili.blogspot.com/2011/11/blog-post_6942.html

Έλεγξε τις γνώσεις σου για τον Οδυσσέα

http://online.eduportal.gr/a/istoria/ISTORIA_TRITIS_ODUSSEIA/ISTORIA_TRITIS_ODUSSEIA/odisseas1.htm