Κυριακή 11 Μαρτίου 2012



ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


•    250 gr κουβερτούρα
•    180 gr βιτάμ
•    1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
•    3 κ.σ.  αλευρι φαριναπ
•    4 αβγά
•    βανίλια
•    Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτό

Πως το κάνουμε:

1.    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ριχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2.    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλευρι.
3.    Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
4.    Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
5.    Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
6.    Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτάκια περίπου ή σε μικρά μεταλικά κυπελάκια.
7.    Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτο.

Καλή επιτυχία!





                                                                                                              Ορφέας Ισίδωρος Λάμπρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου