Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η εφημεριδούλα μας



2012

Το 2012 μας υποδέχτηκε με χαρά κι όλοι
ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.
Το 2012 είναι δίσεκτος χρόνος, γιατί ο Φεβρουάριος
έχει 29 ημέρες. Επίσης φέτος θα γίνουν Ολυμπιακοί
αγώνες στο Λονδίνο. Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου
είχαμε Παρασκευή και 13.
Όλοι περιμένουμε να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρσι.

Αλέξανδρος Πλάγγεσης- Νίκος Παποριδάκης




Λαογραφία: Ο Γενάρης κι ο Φλεβάρης

Ο Γενάρης-Ιανουάριος λέγεται Μεσοχειμώνας γιατί είναι ο μεσαίος από τους τρεις μήνες του χειμώνα ,Κρυαρώτης γιατί κάνει πολύ κρύο και Κλαδευτής γιατί το μήνα αυτό κλαδεύουν. Η πρώτη μέρα του μήνα είναι η Πρωτοχρονιά όπου γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Βασιλείου.
Το μήνα Φεβρουάριο ο λαός μας τον αποκάλεσε Κουτσοφλέβαρο, επειδή έχει 28 ημέρες και κάθε τέσσερα χρόνια 29. Λέγεται επίσης Φλιάρης, Ληψομήνας, Κουτσός Κουτσούκης ή Μικρός. Η ονομασία Φεβρουάριος είναι ρωμαϊκή από τους Ρωμαίους θεούς, ενώ το Φλεβάρης βγαίνει από τη λαϊκή ελληνική παράδοση κι έχει σχέση με τις φλέβες της γης.
Αναστάσης Μπούζι-Σάββας Ψαθάκης





Ο Νίκος Πιλάβιος κοντά μας

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής
συναντήσαμε το Νίκο Πιλάβιο, το γνωστό Παραμυθά. Μας έδειξε μια ταινία για το μαγικό γιλέκο του και μας υπέγραψε στα βιβλία που είχαμε φτιάξει. Βγάλαμε και μια φωτογραφία όλοι μαζί.Ο Νίκος Πιλάβιος έχει γράψει πολλά βιβλία και τον αγαπάμε πολύ.

Μαρία-Ηλέκτρα Σταματάκη, Μικαέλα Μιχάλη


Θέατρο- “Ο αυτοκράτορας της σοκολάτας.”

Σε όλους μας αρέσει η νόστιμη και καφετιά σοκολάτα. Δεν θα θέλατε όμως μια ιστορία με αυτή; Τώρα ήρθε η ώρα! ! !
Μια φορά κι έναν καιρό 4 παιδιά βρήκαν μέσα σε σοκολάτες τέσσερις χρυσές προσκλήσεις για να πάνε στο εργοστάσιο σοκολάτας, το οποίο ήταν φτιαγμένο από σοκολάτα κι όλα ήταν νόστιμα. Τα παράθυρα ήταν φτιαγμένα από μικρά καραμελάκια. Ένα από τα παιδιά ήταν πολύ χοντρό και πεινασμένο κι έπεσε σ' ένα ηφαίστειο από σοκολάτα.

Αναστασία Χρονοπούλου-Βάσια Σταμάτη


Απόκριες

Τις Απόκριες βάζουμε αποκριάτικες
στολές, πάμε σε πάρτυ, βγαίνουμε
έξω ντυμένοι και χορεύουμε.
Κάθε χρόνο στο σχολείο μας
ο Σύλλογος οργανώνει
εκδήλωση σε μια ταβέρνα.
Οι φίλοι μας κι εμείς τις απόκριες
θα ντυθούμε με πολύ αστείες στολές,
όπως μπάτμαν, Μπάρμπι,
φάντασμα και άλλα.

Δημοσθένης Τσελεπίδης-Μαρκέλλα Μπαρμπάτση


Καθαρά Δευτέρα

Ήρθε το 2012, μαζί κι ο Φεβρουάριος με τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα! Η μέρα που πετάμε τους χαρταετούς είναι η καλύτερη γιορτή απ' όλες, έτσι δεν είναι; Πόσο μας αρέσει! Οι χαρταετοί θα βγουν στους ουρανούς.
Την Καθαρά Δευτέρα νηστεύουμε. Συνήθως παίρνουμε μαζί μας ένα ψυγειάκι με φαγητά τα οποία είναι: καλαμάρια, γαρίδες, λαγάνα και τουρσί. Εκεί πετάμε και τους χαρταετούς. Πρέπει να προσέχουμε να μην πηγαίνει ο χαρταετός κοντά στα καλώδια. Συνήθως πηγαίνουμε σε ανοιχτό χώρο όπου φυσάει γερά.
Η Καθαρά Δευτέρα είναι κινητή γιορτή. Φέτος πέφτει 27 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή θα έχει γενέθλια ο Ξενοφώντας Σούλης ο αδελφός της Βασιλικής.

Βασιλική Σούλη-Βασούλα Βασιλονικολού





Οικονομική κρίση: Εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση. Γι' αυτό οι πολίτες δεν πηγαίνουν στα μαγαζιά τόσο συχνά, αυτά λοιπόν κλείνουν και οι υπάλληλοι χάνουν τις δουλειές τους. Οι μισθοί μειώνονται και οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν οικονομία. Με την κρίση είχαμε κι ένα καλό. Μάθαμε να είμαστε καλοί καταναλωτές και να μην αγοράζουμε άχρηστα πράγματα.

Γιάννης Ψαθάκης- Μαρίνα Παλαιολόγου





Δραστηριότητες Συλλόγου: Θεατρική Αγωγή, χορός, σκάκι, tae kwon do.

Στο χορό μαθαίνουμε παραδοσιακούς χορούς, στη θεατρική αγωγή κάνουμε θεατρικά νώ στο σκάκι κάνουμε ομάδες και παίζουμε αγώνες. Όποιος νικήσει παίρνει τα πιο πολλά “όλε”! Στο tae kwon do κάνουμε αγώνες κι όταν έρθουν οι εξετάσεις παίρνουμε ζώνες.
Δημήτρης Μηνιώτης-Παναγιώτης Αλεφαντής



Αθλητισμός – Οδυσσέας Κυρίμης, Ορφέας Λάμπρος

Ποδόσφαιρο
Το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός-Ξάνθη το Σάββατο 14 Ιανουαρίου ήταν
0-1
Τη Δευτέρα 23 Γενάρη η Ελλάδα έχασε 10-7 από την Ιταλία.
Ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος την Κυριακή 22-1-12 ήταν 1-0 Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-0 το Λεβαδειακό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου