Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Συνταγές

Πορτοκαλόπιτα (συνταγή από τους Γιάννη και Σάββα Ψαθάκη)

Υλικά
1 ποτήρι  καλαμποκέλαιο
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1 κουταλάκι γλυκου μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1πακέτο φύλλο κρούστας

Υλικά για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι πορτοκλάδα
φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας.

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα φύλλα κρόυστας τσαλακωμένα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. για 30-40 λεπτά. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε την πίτα αφού κρυώσει.


Συνταγή για τυροπιτάκια

Υλικά

4 αυγά
1 γιαούρτι
200 γραμμάρια λάδι
500 γραμ. φαρίνα
200 γραμ. φέτα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι τα τέσσερα αυγά και το γιαούρτι . Ρίχνω τη  φέτα θρυμματισμένη και το αλεύρι. Ζυμώνω όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μαλακό ζυμάρι. Παίρνω μικρά κομματάκια ζύμη, τα πλάθω σε ό,τι σχήμα  θέλω και τα βάζω σ'  ένα ταψί. Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου