Πέμπτη 5 Απριλίου 2012



Βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε στις πασχαλινές διακοπές

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΠΑΛΙΑΚΗ - ΜΠΟΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Ένα πολύ χαριτωμένο βιβλίο της Μαρίνας Παλιάκη-Μπόκια παρουσιάζουν οι εκδόσεις Σταμούλη στη σειρά ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ αφιερωμένο στη Σαρακοστή. Είναι κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής εκκλησίας, χωρίς να αποκλείεται να δείξουν ενδιαφέρον και παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού. Το βιβλίο αξιοποιεί το λαϊκό έθιμο της κυρα-Σαρακοστής για να εισάγει τα μικρά παιδιά στη θεολογική σημασία των επτά Κυριακών της Σαρακοστής. Παράλληλα, επειδή τα παιδιά αγαπούν να μαθαίνουν μέσα από πρακτικές δραστηριότητες, η «κυρά-Σαρακοστή» περιέχει και ένα παράρτημα με χειροτεχνίες και παιχνίδια σχετικές με το θέμα. Την εικονογράφηση επιμελήθηκαν η Αγγελική Δελεχά και η Παρασκευή Χατζηθανάση. Το βιβλίο έχει σχήμα κυρα-Σαρακοστής που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Μια ωραία παιδαγωγική πρόταση σε πολύ προσιτή τιμή. Έφθασε η Σαρακοστή με τις επτά βδομάδες, Κάθε βδομάδα και γιορτή, κάθε γιορτή και προσευχή. και η κυρα-Σαρακοστή στο Πάσχα μας οδηγεί.
Εκδόσεις: ΑΘΩΣ


Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΚΥΡΙΤΣΗ-ΤΖΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ

Μα τι είναι αυτό το Πάσχα; Βρίσκεται μέσα στο όνομά μου και γύρω μου ακούω συνέχεια να μιλούν γι αυτό και να το περιμένουν με λαχτάρα, αναρωτιέται ένα ανοιξιάτικο πρωινό η Λίτσα η πασχαλίτσα. Μια και δυο ξεκινά να μάθει... - Μήπως ξέρετε τι είναι το Πάσχα παρακαλώ; Ρωτά όποιον βρεθεί στο δρόμο της. Όλοι της απαντούσαν, μα ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Μπερδεύεται, κουράζεται, η πασχαλίτσα μας, μα επιμένει μέχρι να νιώσει μέσα στη μικρή καρδιά της, τι αληθινά είναι το Πάσχα!
                                                     
Εκδόσεις: ΠΑΡΡΗΣΙΑ           


Ξεχωριστές πασχαλινές ιστορίες Νο 1
Ρώσση-Ζαΐρη Ρένα

Το Πάσχα των Ελλήνων είναι θησαυρός. Το ζεις και ρουφάς τα δευτερόλεπτά του, αναπνέεις τα αρώµατά του, ζεις στιγµές γεµάτες µαγεία, αχόρταστη µαγεία.
Τρεις ιστορίες σε κάθε τεύχος, εμπνευσμένες από κείμενα κλασικών Ελλήνων συγγραφέων, (Παπαδιαµάντη, Καρκαβίτσα, Κρυστάλλη, Μωραϊτίδη και Νιρβάνα) που γιορτάζουν την πιο λαµπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης και μας ταξιδεύουν σε ήθη κι έθιµα της πατρίδας µας.
Εκδόσεις: Άγκυρα


ΠΑΣΧΑ, ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ

Η  πολυβραβευμένη συγγραφέας διηγείται στιγμές που άλλαξαν την ανθρώπινη Ιστορία. Με γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει τα γεγονότα που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο, από τη στιγμή που ο Ιησούς έφτασε στην Ιερουσαλήμ μέχρι την Ανάστασή Του. Βήμα βήμα, η αγαπημένη συγγραφέας ξετυλίγει την εβδομάδα των Παθών και την παρουσιάζει στα παιδιά. Διαβάστε μια γνωστή ιστορία έτσι όπως μόνο η Γαλάτεια θα μπορούσε να τη γράψει!
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Η αγάπη φέρνει την άνοιξη
Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα χωριό κοντά σ' ένα ποτάμι. Εκεί υπάρχει ένας νερόμυλος κι ένας μυλωνάς που τραγουδούν. Ο χειμώνας φώλιασε όχι μόνο στη φύση, αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων. Παρόλο που το Πάσχα πλησίαζε, η Άνοιξη αρνιόταν να φανεί. Μόνο όταν άνοιξαν οι δρόμοι της αγάπης, τότε ήρθε η Άνοιξη και το Πάσχα. Η Άνοιξη και το Πάσχα της αγάπης!
Εκδόσεις: Άθως


ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ
Μαρία Ανδρικοπούλου

Το «Πάσχα του Πασχάλη» είναι μια όμορφη ιστορία που με φόντο τη γιορτή του Πάσχα, μας μιλά για τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένα παιδί μπροστά στην αλλαγή.  Ένα βιβλίο που μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά, ότι τίποτα δεν χάνεται, όταν το φυλάμε στην καρδιά μας και τίποτα δεν μένει ξένο για πολύ, αν σκύψουμε πάνω του με χαμόγελο και ειλικρίνεια. Ένα πραγματικά όμορφο βιβλίο!
Εκδόσεις: Τετράγωνο


Το Πάσχα της νόνας Χελώνας
Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου, Λότη

Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ’ τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τ’ αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει... Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του! Ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο από τη Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, μία από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς των μικρών και των μεγάλων παιδιών.
Εκδόσεις: Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου