Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συνταγές

                                                                Πάστα μύλου
                                                                                                                  
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
-2 αβγά
-150 γρ. ζάχαρι ή λίγο περισσότερη
-80 γρ. φρέσκο βούτυρο
-1 λεμόμι(το ξύσμα του)
-ελάχιστη σόδα
-αλεύρι(όσο χρειαστεί)
Για την κρέμα
-350 γρ. αμύγδαλα ωμά αλεσμένα
-500 γρ. ζάχαρη
-250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

-7 αβγά
-1 λίτρο γάλα
-2 βανίλιες σκόνη
-1 λεμόνι(το ξύσμα του)
-80 γρ.υποβρύχιο βανίλια
για το γλάσο


   ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Χτυπάμε τα υλικά για το φύλλο στο  μίξερ εκτός από το αλεύρι,το οποίο το  ρίχνουμε σταδιακά,δουλεύοντας μέχρι   να γίνει η ζύμη εύπλαστη.Την απλώνουμε στη βάση ενός ταψιού.Ανακατεύουμε σε   σιγανή φωτιά τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι και το γάλα μέχρι να δέσει η κρέμα και την αφήνουμε   να κρυώσει καλά.Χτυπάμε τα ασπράδια των  αβγών σε μαρέγκα.Προσθέτουμε στην κρέμα τους  κρόκους,τα αμύγδαλα,το ξύσμα και τη βανίλια. Ενσωματώνουμε απαλά και τη μαρέγκα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε στους 180'C για 45 λεπτά.Λιώνουμε το υποβρύχιο με νερό μέσα σε μπεν μαρί και καλύπτουμε το γλυκό με  το γλάσο.




ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ!                             
 Μαρία Ηλέκτρα



                             Κρέπες  
Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
λίγο αλάτι
αλεύρι  για  όλες   τις   χρήσεις  



Αφού   ψήσουμε τις   κρέπες βάζουμε μάσα μερέντα
 ή τριμμένο μπισκότο ή μπανάνα
 το τυλίγουμε και το απολαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου