Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι

ΧΑΛΒΑΣ   ΜΕ  ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
  
Υλικά:
 1  φλιτζάνι  τσαγιού  ελαφρύ  ελαιόλαδο
2  φλιτζάνια  σιμιγδάλι
3  φλιτζάνια  ζάχαρη
4  φλιτζάνια  νερό
Λίγη  ψιλοκομμένη  φλούδα  πορτοκαλιού [περίπου  1  φλιτζάνι  του  καφέ]
1 φλιτζάνι  του  καφέ  ξασπρισμένα  αμύγδαλα
1 φλιτζάνι  του  καφέ  μαύρες  σταφίδες

Εκτέλεση:

Σ' ένα  μεγάλο  τηγάνι ρίχνετε  το  λάδι.  Μόλις  ζεσταθεί  λίγο  ρίχνετε  το  σιμιγδάλι  και  το  καβουρδίζετε  μέχρι  να  σκουρύνει.Χρησιμοποιήστε  ξύλινη  κουτάλα. Διαλύετε  τη  ζάχαρη   στο  νερό  αφού   το  ζεστάνετε  λίγο και  το  ρίχνετε  μέσα  στο  σιμιγδάλι. Προσθέστε  τη  φλούδα, τα  αμύγδαλα  και  τις  σταφίδες. Ανακατέβετε  συνεχώς. Κλείνετε  το  μάτι, σκεπάζετε  την  κατσαρόλα  με  μια  πετσέτα. Αδειάζετε  το  μείγμα  σε  φόρμα  και  το  πιέζετε  μ' ένα  κουτάλι  για  να  γίνει  συμπαγές. Το  ξεφορμάρετε  και  το  σερβίρετε.



                                                                     Βασούλα  Βασιλονικολού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου